• Oznam

          • Oznamujeme všetkým zákonným zástupcom, aby  platby za stravovanie a ŠKD za mesiac január 2023 uhrádzali až v januári 2023.

            Od 1.1.2023 budú zákonní zástupcovia uhrádzať zvýšené finančné príspevky na stravovanie aj ŠKD.

            O výške finančných príspevkov Vás budeme informovať až po nadobudnutí účinnosti Dodatku č. 6 k  VZN mesta Nitry č. 8/2019 o výške príspevku na čiastočnú úhradu výdavkov a nákladov v školách, v školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach a na čiastočnú úhradu nákladov a podmienky úhrady v školských účelových zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Nitry v znení dodatkov.

             

             

          • Oznam o prerušení prevádzky školy na základe rozhodnutia RÚVZ v Nitre

          • Riaditeľka Základnej školy, Cabajská 2, Nitra Mgr. Dana Rapavá prerušuje vyučovanie na základe rozhodnutia RÚVZ so sídlom v Nitre a so súhlasom zriaďovateľa školy žiakom prvého až deviateho ročníka ZŠ od 12.12. 2022 do 16.12.2022 (vrátane) 

            Odôvodnenie: 
            Vyučovanie prerušené z dôvodu zvýšeného výskytu respiračných chorôb u žiakov školy ZŠ a v súlade s Prevádzkovým poriadkom školy schváleným RÚVZ v Nitre a po dohode so zriaďovateľom školy, ako aj na základe informácií poskytnutých pediatrom MUDr. Martou Seleckou. 

            K dnešnému dňu škola eviduje viac ako 40% neprítomných žiakov školy  z dôvodu výskytu akútnych respiračných ochorení. 


            V tomto čase sa bude vykonávať dezinfekcia  vnútorných priestorov jednotlivých tried. 

            O spôsobe a forme výučby budú informovať zákonných zástupcov triedni učitelia. 

            Všetci žiaci školy budú automaticky odhlásení zo stravovania v uvedených dňoch.

            POUČENIE:
            Počas prerušenia prevádzky sú zákonní zástupcovia detí  povinní sledovať zdravotný stav detí a v prípade náhleho nástupu ktoréhokoľvek z príznakov ochorenia bez meškania telefonicky kontaktovať ošetrujúceho lekára.

            Znenie dokumentu:

            Oznamenie_o_preruseni_vyucovania.pdf

            Rozhodnutie RÚVZ so sídlom v Nitre:

            Rozhodnutie_RUVZ.pdf​​​​​​​

          • Dôležitý oznam

          • Oznámenie o prerušení vyučovania prezenčnou formou 


            Riaditeľka Základnej školy, Cabajská 2, Nitra Mgr. Dana Rapavá prerušuje prezenčnú formu vyučovania so súhlasom zriaďovateľa školy žiakom piateho až deviateho ročníka ZŠ od 09.12. 2022 do 12.12.2022 (vrátane) v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. 

            Prezenčné vyučovanie prerušené z dôvodu zvýšeného výskytu respiračných chorôb u žiakov II. stupňa ZŠ a v súlade s Prevádzkovým poriadkom školy schváleným RÚVZ v Nitre a po dohode so zriaďovateľom školy, ako aj na základe informácií poskytnutých pediatrom MUDr. Martou Seleckou. 

            K dnešnému dňu škola eviduje viac ako 40% neprítomných žiakov II. stupňa  z dôvodu výskytu akútnych respiračných ochorení. 

            Vyučovanie na II. stupni sa bude v termíne od 09.12. 2022 do 12.12.2022 (vrátane)  uskutočňovať dištančnou formou. O spôsobe a forme výučby bude informovať zákonných zástupcov triedni učitelia. 

            Podrobné informácie:

            Oznamenie_riaditelske_volno_II._stupen.pdf

            Upravený rozvrh hodín pre II. stupeň:

            Rozvrh_hodin_-_09.12.2022.pdf


            Všetci žiaci II. stupňa budú automaticky odhlásení zo stravovania v uvedených dňoch.

          • Nové notebooky v počítačovej učebni

          • Predložením projektu s názvom "Učme sa spolu s využitím digitálnych technológii" v rámci grantového programu DIGITAL PRE NITRU z Nadačného fondu Jaguar Land Rover v Nadácii Pontis, jeho schválením a realizáciou sa nám pre školu podarilo získať 14 kusov nových notebookov Lenovo a 14 myší Hama v hodnote celkovo 6874,28 eur. Umožnilo nám to vymeniť zastarané stolové počítače a zastarané poškodené notebooky z väčšej časti počítačovej učebne za celkom nové zariadenia.

            Cieľom projektu je rozvoj digitálneho vzdelávania a využívanie digitálnch technológií pri podpore komunikačných zručností žiakov. Nákup nového technického vybavenia nám umožní zlepšovať kvalitu vzdelávania a komunikačných zručností všetkých žiakov. Vyučovanie s využitím moderného technického vybavenia, jeho prenosnosť z počítačovej učebne do triedy, možnosť výpožičky pre potreby individuálneho vzdelávania a komunikácie bude prínosom pri integrácii žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, aj pre žiakov prichádzajúcich do našej školy z Ukrajiny pri ich inklúzii do komunity našej školy a mesta.

        • Vianočná burza kníh v našej škole
          • Vianočná burza kníh v našej škole

          • Termín: 12.12.2022 – 16.12.2022

            Kde? Miesto predaja kníh: dolná chodba (pred vyučovaním a po vyučovaní do 13:45)

            Aké knihy budú v ponuke? Tie, ktoré si už prečítal a ležia u Teba doma smutne na poličke :-)

            Daruj svojej knihe druhú šancu. Ak nie je polepená, popísaná, potrhaná, tak ju prines, daruj škole a odovzdaj 1 knihu Tvojej pani učiteľke. Pani učiteľka si poznačí Tvoje meno, názov knihy a zaradí ju do Vianočnej burzy. Celá akcia je dobrovoľná a zapojí sa iba ten, kto má záujem, aby jeho knižka našla nového majiteľa.

            Do školy ju prines v termíne od 28.11.2022 do 2.12.2022.

            Koľko budú knihy stáť na burze? Cena bude 1,00 € - 2,00 €

            A čo s peniazmi, ktoré na burze získame? Kúpime  knihy do našej školskej knižnice. ktorá sa tak obohatí o novú literatúru.

            Tešíme sa na každú knižku, ktorá dostane druhú šancu a poteší nových čitateľov :-)

          • Informatická súťaž iBobor

          • V priebehu týždňa od 7. 11. do 11 .11. 2022 sa žiaci našej školy zúčastnili informatickej súťaže iBobor v štyroch vekových katrgóriách. Úlohy v súťaži boli zamerané na kombinačné a programátorské myslenie: žiaci hľadali správne cestičky, lúštili kódy, čítali a kontrolovali zapísané postupnosti.

            Súťaže sa zúčastnilo 98 žiakov z 2.-9. ročníka. Kritéria na úspešného riešiteľa vo svojej kategórii splnili žiaci:

            Kategória Drobec: 2.,3.. ročník: Matúš Michalička 2.B, Dorota Šimegová 2.B

            Kategória Bobrík: 4.,5. ročník: Lea Valentová 5.A, Matúš Graguš 4.A, Šimon Horáni 5.A, Jasmína Hunková 5.B

            Katagória Benjamín: 6.,7.ročník: Karolína Kmeťová 7.A

            Kategória Kadet: 8.,9. ročník: Lea Dalkovičová 8.A, Maroš Hanák 9.A, Dominika Mikulová 8.B, Jakub Hložek 8.B, Simon Strapko 9.A, Petronela Dudášová 8.A,  Adriana Majdánová 8.A

            Úspešným riešiteľom súťaže blahoželáme.

             

          • Hmyz v Ponitrianskom múzeu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hmyz v Ponitrianskom múzeu.

            Žiaci 5.A, 5.B a 6.A sa zúčastnili prednášky - HMYZ - NAČO JE NÁM TAKÁ HÁVEĎ? a výchovno-vzdelávacieho programu POD NAŠIMI NOHAMI. Prednáška upriamila pozornosť na druhovú pestrosť hmyzu a iných bezstavovcov. Zároveň priniesla odpovede na otázky - Čo by sa stalo, ak by hmyz vyhynul? Aký má hmyz význam pre každodenný život človeka. Žiaci videli vybrané druhy bezstavovcov zo zbierkoveho fondu prírodovedného odboru Ponitrianskeho múzea.

          • Projekt EKO priestor

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt EKO priestor.

            Dňa 18. októbra 2022 sa našej škole odohral zaujímavý deň. Žiaci 2. stupňa si vytvárali svoj malý EKO priestor vo forme triednych vyvýšených záhonov. Okrem praktickej práce, si žiaci overili svoje vedomosti počas ekologického kvízu a poriadne sa vybehali na ekologických hrách a aktivitách.

            Tešíme sa, že sa môžeme učiť aj inou formou. Celý tento deň sa mohol na našej škole uskutočniť vďaka Mestu Nitra a NKN - Nitrianskej komunitnej nadácii.

            Naši traja šikovní študenti: Romana Uhlárová, Adam Maršálek a Adriana Majdánová sa vďaka nášmu mestu a Nitrianskej komunitnej nadácii mohli naučiť ako sa taký projekt píše a realizuje.

          • Oznámenie

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že z dôvodu vysokej chorobnosti pedagogických zamestnancov bude v pondelok 24. októbra 2022 vyučovanie na 2. stupni ZŠ trvať 4 vyučovacie hodiny. Vyučovanie bude končiť o 11:35.

            V utorok 25. októba 2022 bude vyučovanie trvať 5 vyučovacích hodín, bude končiť o 12:30.

            V stredu 26.októbra 2022 bude vyučovanie trvať 5 vyučovacích hodín, bude končiť o 12:30.

            Z dôvodu konania volieb, ktoré sa budú konať dňa 29.10.2022 na našej škole, bude vyučovanie vo štvrtok 27. októbra 2022 upravené nasledovne:

            1. stupeň: 4 vyučovacie hodiny (do 11:30)

            2. stupeň: 4 vyučovacie hodiny (do 11:35)

            ŠKD: Bude presunutý od 12:30 do malej budovy. Preto prosíme rodičov, ktorí si môžu skôr prevziať deti z klubu, aby tak urobili, pretože priestorové podmienky budú striesnené.

            Jesenné prázdniny začnú v piatok 28.10. a skončia v utorok 1.11.2022. Vyučovanie pokračuje v stredu 2.11.2022.

          • Strašidelné tekvice 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Strašidelné tekvice 2022.

            Ďakujeme všetkým žiakom, ich rodičom a starým rodičom za vytvorené strašidelné tekvice. Sú krásne, strašidelné, vytvorené s fantáziou a zručnosťou. Priniesli radosť všetkým deťom, pedagógom a návštevníkom našej školy.

          • Literárna Exkurzia Banská Štiavnica

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Literárna Exkurzia Banská Štiavnica.

            Literárnu exkurziu zameranú na spoznávanie najdlhšej ľúbostnej básne na svete: Sládkovičovej Maríny absolvovali žiaci 8. a 9. ročníka v piatok 14.10. Navštívili Banku lásky v dome Maríny Pischlovej, Múzeum fotografií Deža Hoffmana, Cukráreň Cukrkandel a v rámci prechádzky aj tajch Klinger.

          • Turistická vychádzka na Zobor 7.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistická vychádzka na Zobor 7.A.

            V piatok 14. októbra žiaci 7.A  na turistickej vychádzke pokračovali v spoznávaní historických miest a geografických zaujímavostí Nitry. Prezreli si areál Zoborského kláštora, vystúpili na Pyramídu na Zobore. Tu z vyhliadky spoznávali Nitru "zhora": vyhľadávali dominanty a známe miesta mesta a spoznávali okolité obce. Z Pyramídy pokračovali krátkym výstupom na najvyšší vrchol Zobora, z ktorého mali zrazu celkom iný výhľad.

          • Oznámenie

          • Deň otvorených dverí v ZŠ, pôvodne plánovaný na 20. októbra 2022 bude presunutý na iný termín z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov. O náhradnom termíne Vás budeme informovať na webovej stránke školy.

            Ďakujeme za porozumenie.

        • Vytváranie Školskej žiackej záhradky
          • Vytváranie Školskej žiackej záhradky

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v rámci projektu žiakov ZŠ Cabajská 2 a Mesta Nitra vytvoríme v areáli školy malú školskú záhradku s vyvýšenými záhonmi, do ktorých si každá trieda z 2. stupňa vysadí rôzne rastlinky podľa svojich predstáv a možností.

            Záhradku s vyvýšenými záhonmi vytvoríme v utorok 18.10.2022 v čase od 9:00 do 12:30. Žiaci 2. stupňa sa vystriedajú pri príprave záhonov a ich výsadbe, pri kvízoch a aktivitách súvisiacich s ochranou prírody a životného prostredia.

            Touto cestou chceme poprosiť žiakov jednotlivých tried 2. stupňa, ich rodičov a starých rodičov, ktorí majú možnosť poskytnúť do školskej záhradky rastliny: kvety trvalky, liečivé bylinky, cibuľoviny alebo pár sadeníc jahôd, aby ich pre deti na utorok pripravili do školy.

            Presná organizácia dňa vytvárania záhradky bude upresnená v pondelok, informácie poskytnú triedni učitelia. V prípade nepriaznivého počasia sa žiaci  budú vyučovať podľa rozvrhu a akcia sa uskutoční v najbližšom možnom termíne.

        • Strašidelná tekvica: súťaž
          • Strašidelná tekvica: súťaž

          • Prines si vyrezanú tekvicu a vyhraj super ceny!

            Vyhlasujeme tradičnú súťaž o najzaujímavejšiu strašidelnú tekvicu. Vaše vyrezané, maľované a inak dotvorené tekvice môžete nosiť do školy od 17. do 21.októbra 2022. V priebehu týždňa budú tekvice vystavené vo vestibule školy a následne umiestnené v areáli školy.

        • Triedne schôdzky Rodičovského združenia
          • Triedne schôdzky Rodičovského združenia

          • Oznamujeme rodičom a zákonným zástupcom žiakov, že dňa 11. októbra 2022 o 16.30 hodine sa budú konať triedne schôdzky Rodičovského združenia prezenčnou formou.

            Bližšie informácie získate od triednych učiteľov.