• Digitálna párty s micro:bitmi

          • Naša škola sa zapojila do grantovej výzvy Nadácie Pontis Enter pre školy, prostredníctvom ktorej sa nám podarilo získať finančné prostriedky vo výške 1000 eur z Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis na zabezpečenie micro:bitov a ich doplnkov pre náš školský projekt s názvom Digitálna párty.

            Cieľom grantového programu je sprístupniť žiakom a žiačkam druhého stupňa ZŠ hravou, zaujímavou a interaktívnou formou svet digitálnych technológií a programovania prostredníctvom micro:bitov. O to ide aj v našom školskom projekte, ktorého aktivity už od 7. marca 2022 realizujeme na hodinách informatiky v 6.-8. ročníku a na hodinách techniky v 9. ročníku. Projekt bude trvať do polovice mája. 

            Programovanie s harvérom v blokovom prostredí Make Code s využitím micro:bitov bude súčasťou vyučovania informatiky aj v ďalších školských rokoch.

        • Úspešné riešiteľky okresného kola Geografickej olympiády
          • Úspešné riešiteľky okresného kola Geografickej olympiády

          • Po úspešnom zvládnutí online testu školského kola Geografickej olympiády na konci novembra 2021 postúpili naše žiačky do okresného kola súťaže, ktoré sa konalo 17. februára 2022 formou online testu.

            Online test bol náročný, vyžadoval si presné vedomosti a orientáciu na mape. O konečnom poradí rozhodoval v prípade zhodného počtu bodov čas odovzdania online testu.

            Naše šikovné dievčatá to všetko zvládli: Karin Gáliková zo VII.A triedy sa v kategórii F umiestnila na vynikajúcom 6.mieste a stala sa úspešnou riešiteľkou okresného kola, Dominika Mikulová zo VII.B triedy sa tiež so svojim dosiahnutým skóre stala úspešnou riešiteľkou okresného kola.

            Obom dievčatám blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Žiačky na súťaž pripravovala Mgr. Michaela Pukáčová.

          • Prevádzka školy od 7. marca 2022

          • Aktualizované informácie vychádzajú z Vyhlášky ÚVZ SR a Školského semaforu.

            1. Počas vyučovania v triedach žiaci nemusia mať rúška/respirátory. Pri presunoch, v zmiešaných skupinách a na chodbách ich však musia mať. V prípade, že sa v triede vyskytne pozitívny prípad, žiaci nosia rúško/respirátor po dobu 10 dní aj v triede.
            2. V prípade pozitivity je rodič povinný túto informáciu bezodkladne oznámiť triednemu učiteľovi.
            3. Pri potvrdení ochorenia COVID-19 ide do karantény len pozitívny žiak. Ostatní žiaci triedy pokračujú v prezenčnom vzdelávaní, žiaci musia byť bezpríznakoví. Následne majú žiaci povinnosť nosiť rúško/respirátor aj v triede po dobu 10 dní. Žiaci a pedagógovia majú obmedziť počas tejto doby nevyhnutný sociálny kontakt mimo domácnosti iba na príslušný kolektív triedy.
            4. Žiak alebo zamestnanec po úzkom kontakte mimo školy (napr. pozitívny člen rodiny) naďalej ide do 5-dňovej karantény. Po návrate do školy nosí rúško/respirátor ďalších 5 dní. Očkovaní a prekonaní majú výnimku z karantény, uplatnia si ju prostredníctvom formulára a budú v škole nosiť 10 dní rúško (žiaci), respirátor (zamestnanci).

            Od 14.3.2022 sa obnovuje  krúžková činnosť.

            Predpisy platné v školách od 28.2.2022 (sú zverejnené aj v sekcii COVID 19)