• Dôležitý oznam


          • Oznámenie o prerušení vyučovania a zákaze prevádzky ZŠ


            Riaditeľka Základnej školy, Cabajská 2, Nitra Mgr. Dana Rapavá prerušuje výchovno-vzdelávací proces v zmysle rozhodnutia RÚVZ so sídlom v Nitre a so súhlasom zriaďovateľa školy žiakom prvého až deviateho ročníka ZŠ od 20.12. 2023 do 22.12.2023 (vrátane) 

            Odôvodnenie: 
            Vyučovanie prerušené z dôvodu zvýšeného výskytu respiračných chorôb u žiakov školy ZŠ a v súlade s Prevádzkovým poriadkom školy schváleným RÚVZ v Nitre a po dohode so zriaďovateľom školy, ako aj na základe informácií poskytnutých pediatrom MUDr. Martou Seleckou. 

            Rozhodnutie_RUVZ.pdf

             

            Všetci žiaci školy budú automaticky odhlásení zo stravovania v uvedených dňoch.


            Od 23.12.2023 do 7.1.2024 sú vianočné prázdniny.


            Vyučovanie začne 8. januára 2024


            Mgr. Dana Rapavá 
            riaditeľka školy
             

        • Exkurzia do Energolandu v Mochovciach
          • Exkurzia do Energolandu v Mochovciach

          • Vo štvrtok 14. decembra 2023 sa žiaci 7. a 8. ročníka zúčastnili prírodovednej exkurzie vo vzdelávacom centre Energoland pri jadrovej elektrárni v Mochovciach. S využitím projekcie v 3D kine a rôznych ineraktívnych vzdelávacích prvkov sa dozvedeli podrobnosti o fungovaní jadrovej elektárne, o jadrovom palive, o reguláciii jadrovej reakcie v jadrovom reaktore, o okruhoch elektrárne, ale aj o typoch žiarenia, o bezpečnosti procesov v jadrovej elektrárni. Získali tiež informácie o vplyve rôznych typov elektrární na životné prostredie, porovnávali energetický mix rôznych krajím sveta.

          • Dopoludnie vo Fakultnej nemocnici v Nitre

          • Dňa 7.12.2023 sa tí žiaci 8.a 9. ročníka, ktorí uvažujú o štúdiu na strednej zdravotníckej škole, zúčastnili dňa otvorených dverí v FN Nitra. Mali pripravený bohatý program, kde im lekári a zdravotné sestry názorne ukázali svoju prácu. Ukážky boli z rôznych odborov - pediatrie, chirurgie, anestéziológie, záchranárskej služby a ďalších. Žiaci si mohli sami vyskúšať odoberanie krvi, sadrovanie, resuscitáciu,... Na záver si pozreli krátky film o strednej zdravotníckej škole v Nitre. Všetkým sa veľmi páčilo.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopoludnie vo Fakultnej nemocnici v Nitre.

          • Ďakujeme

          • ĎAKUJEME! Všetkým rodičom, deťom, dobrovoľníkom, učiteľom a mnohým ďalším za pomoc pri organizácii akcie „Vianočný rodinný darček“, ktorú sme mali minulý týždeň na našej škole. 

            Veľká vďaka aj BUFETu Paláriková za výbornú kapustnicu a veríme, že o rok sa opäť spoločne stretneme pri Vianočnom rodinnom stromčeku.

            Pozrite si pár fotiek z akcie, za ktoré vďačíme p. Mikovej.Ak si prajete vidieť všetky fotky, napíšte nám správu na FB, alebo na edupage p. učiteľkám Marfoldiovej, Havrillovej, alebo Trpišovskej a pošleme vám link, kde si ich môžete stiahnuť.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ďakujeme.