• Proces zadávania a odosielania prihlášok žiakov na stredné školy

          • Rodičia žiakov  a žiaci deviateho ročníka nájdu presné informácie o zadávaní a odosielaní prihlášok na stredné školy na podstánke Pre deviatakov.

            Stredné školy na svojich webových stránkach už zverejňujú kritéria na prijatie uchádzačov o štúdium pre jednotlivé štúdijné a učebné odbory, ktoré v škoskom roku 2021/22 otvoria.

            Pre upresnenie informácii, pomoc a poradenstvo pri podávaní príhlášok na SŠ kontaktujte výchovnú poradkyňu Mgr. Emílu Endrodyovú.

          • Aj Matúško z 2.A preskúmal pôdu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Aj Matúško z 2.A preskúmal pôdu.

            Prvouka je u žiakov 2.A obľúbeným premetom. Pozorovania a pokusy veľmi zaujímajú aj Matúška Graguša. Pozrite si fotografie a záznamy z jeho výskumu zložiek pôdy. Skúmal a porovnával dve vzorky pôdy, hľadal v nich zvyšky živých organizmov, zisťoval prítomnosť vody a vzduchu.

          • Čo obsahuje pôda: výskum Martinka z 2.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čo obsahuje pôda: výskum Martinka z 2.A.

            Prvouka zoznamuje najmladších žiakov s prírodnými vedami s využívaním pozorovnia a skúmania sveta okolo nás. Martinko Juhas z 2.A sa o pôde učil na prvouke a pretože rád skúma a robí pokusy, vedecky preskúmal aké živé a neživé súčasti obsahuje pôda, pokusmi dokázal , že obsahuje vodu a vzduch. Výsledky svojho výskumu aj zdokomentoval písomne aj fotograficky ako naozajstný vedec.

          • OZNAM

          • Od 22.2.2021 do 26.2.2021 vrátane pokračujeme vo všetkých ročníkoch v dištančnej forme vzdelávania

            Na základe odporučenia krízového štábu mesta Nitry z 5.2.2021, Uznesenia Bezpečnostnej rady okresu Nitra č. 62 zo dňa 6.2.2021 a zaradenia mesta Nitry ÚVZ SR podľa platného Covid automatu do čiernej zóny, sa školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry od 22.2.2021 do 26.2.2021 vrátane neotvárajú, okrem MŠ a ŠKD pri ZŠ podľa potreby, pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať prácu z domácnosti.

            Odporúčame sledovať webovú stránku školy vzhľadom na možné aktualizácie.

          • Oznam

          • Od 15.2.2021 do 19.2.2021  pokračujeme vo všetkých ročníkoch  dištančnou formou vzdelávania

            Na základe odporúčania krízového štábu mesta Nitry, Uznesenia Bezpečnostnej rady okresu Nitra č. 62  zo dňa 6.2.2021 a zaradenia mesta Nitra ÚVZ SR podľa platného Covid automatu do čiernej zóny sa školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitra od 15.2.2021 do 19.2.2021 vrátane neotvárajú, okrem MŠ a ŠKD pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry.

            Pokračujeme podľa pokynov triednych učiteľov a platných rozvrhov jednotlivých tried.

          • Návrat do školy: aktuálna informácia

          • V Nitre dňa 5. februára 2021

             

            Návrat do školy

             

            Vážení rodičia,

            po zasadnutí krízového štábu mesta Nitry, ktorý na svojom piatkovom zasadnutí odporučil neotvárať základné a materské školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, sa mesto Nitra rozhodlo, že  od 8. februára 2021 sa prezenčná formy výučby v základných školách neobnovuje. Hlavným dôvodom je zvyšujúca sa prítomnosť britskej mutácie koronavírusu.

            Podľa predbežných informácií Úradu verejného zdravotníctva SR je podiel britskej mutácie na Slovensku až 70%. „Ak by sa proces otvárania škôl spustil, mohlo by to mať vplyv na epidemiologickú situáciu,“ povedala riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre Katarína Tináková.

            Mesto Nitra pôvodne plánovalo školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti otvoriť v utorok 9. februára 2021. Vo štvrtok o tom informovalo aj riaditeľov škôl. Na základe nových informácií a na základe odporučenia krízového štábu však toto rozhodnutie radnica zmenila. „V prvom rade musíme myslieť na zdravie ľudí. Vo svetle aktuálnych informácií musíme otvorenie škôl a škôlok odložiť. Našou hlavnou snahou je teraz ochrániť stovky zamestnancov, rodičov a detí,“ uviedol viceprimátor mesta Nitry Miloslav Špoták.

             

            Vyučovanie na I. stupni aj II. stupni ZŠ Cabajská 2, Nitra pokračuje i naďalej dištančnou formou podľa platného  a schváleného rozvrhu hodín.

            ŠKD pre rodičov z kritickej infraštruktúry a pre rodičov, ktorým povaha práce im nedovoľuje pracovať z domu, pokračuje naďalej a je v prevádzke od 6.30 hod. do 16.30 hod. v štandardnom režime.

            O všetkých dôležitých informáciách Vás budeme informovať prostredníctvom triednych učiteľov a webového sídla školy.

             

             

             

             

             

             

                                                               

                                                                                                                           Mgr. Dana Rapavá

                                                                                                                            riaditeľka školy

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • V Nitre dňa 5.2.2021

            Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

            Riaditeľka  Základnej školy, Cabajská 2, Nitra Mgr. Dana Rapavá udeľuje žiakom I. stupňa ZŠ riaditeľské voľno  dňa 8. februára 2021 v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Odôvodnenie:

            Z  dôvodu návratu detí do škôl od 8. februára 2021 a podmienky pretestovania zamestnancov a zákonných zástupcov školy  a následného vyhodnotenia výsledkov, riaditeľka  ZŠ Cabajská 2, Nitra, v súlade s Rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR č. 2020/15801:1-A1800 zo dňa 28.8.2020 udeľuje riaditeľské voľno pre žiakov 1. až 4. ročníka ZŠ.

            ŠKD pre rodičov z kritickej infraštruktúry pokračuje naďalej a je v prevádzke od 6.30 hod. do 16.30 hod. v štandardnom režime.

            Vyučovanie na I. stupni  bude obnovené po rozhodnutí a vydaní uznesenia vlády SR a rozhodnutí zriaďovateľa školy.

            S pozdravom

                                                                                                                           Mgr. Dana Rapavá

                                                                                                                            riaditeľka školy

          • Návrat do školy

          • Vážení rodičia,


            v zmysle rozhodnutia vedenia mesta Nitry by sa školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry mohli otvoriť dňa 09. 02. 2021 (utorok).


            Vyučovanie na I. stupni bude obnovené však až po rozhodnutí a vydaní uznesenia vlády SR a rozhodnutí zriaďovateľa školy o otvorení škôl.
            Podmienkou nástupu žiaka do školy je otestovanie jedného zákonného zástupcu žiaka.
            Pri nástupe do školy žiak odovzdá Čestné prehlásenie zákonného zástupcu, ktoré bude zverejnené na stránke školy po prijatí uznesenia vlády SR.


            ŠKD pre rodičov z kritickej infraštruktúry pokračuje naďalej (aj 8.2.2021) a je v prevádzke od 6.30 hod. do 16.30 hod. v štandardnom režime.

            Žiaci II. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní podľa platného rozvrhu hodín.

            O všetkých dôležitých informáciách Vás budeme informovať prostredníctvom triednych učiteľov a webového sídla školy.

            V Nitre dňa 5.2.2021                                                                                                         Mgr. Dana Rapavá
             

        • Polročné hodnotenie v elektronickej podobe
          • Polročné hodnotenie v elektronickej podobe

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            dnes je deň, kedy by ste v škole dostali polročné Výpisy z klasifikácie za 1. polrok. Z dôvodu prísnych hygienických opatrení Vám triedni učitelia nemôžu odovzdať Vaše výsledky osobne a na papieri. Polročné hodnotenie je preto prístupné elektronicky cez prihlásenie v prostredí Edupage po kliknutí na Známky v bočnom menu. Polročné známky z predmetov si môžete pozrieť u každého dieťaťa cez jeho žiacke konto a aj cez rodičovské konto.

            Plné znenie slovného hodnotenia pre žiakov 1. ročníka tak, ako ho pripravili triedni učitelia, dostanete v priebehu dnešného dňa do Správy cez Edupage.

            Písomné vyhotovenie Výpisu z klasifikácie za 1. polrok dostanú žiaci od triednych učiteľov po nástupe do školy.

             

          • Organizácia vyučovania od 1. februára 2021

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje na prvom aj druhom stupni ZŠ. Platné rozvrhy hodín sú nemenné a sú zverejnené na webovej stránke školy.

            Prevádzka ŠKD  je zabezpečená  pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domu a to v čase od 6.30 hod. do 16.30 hod.
            Prihlásiť sa môžete prostredníctvom triednych učiteľov -  vždy do piatku každého týždňa do 11. 00 hod.

             

          • Organizácia vyučovania od 25. januára 2021 do 29. januára 2021

          • Žiaci sa od pondelka 25. 01. 2021 do škôl stále nevrátia. Pokračujeme v tom istom režime ako doteraz. Dištančné vzdelávanie pokračuje na prvom aj druhom stupni ZŠ.  Platné rozvrhy hodín sú nemenné a sú zverejnené na webovej stránke školy.   

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhodol takto:

            S účinnosťou od 11. januára 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku školských zariadení okrem školských klubov detí pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domu.

            Na základe vyššie uvedenej informácie Vám oznamujeme:

            • ak sa dostanete do situácie, že obaja zákonní zástupcovia pracujete v kritickej infraštruktúre a povaha Vašej práce Vám neumožňuje vykonávať ju z domu, máte možnosť nahlásiť Vaše dieťa do ŠKD
            • prevádzka ŠKD bude je zabezpečená v čase od 6.30 hod. do 16.30 hod.
            • prihlásiť sa môžete prostredníctvom triednych učiteľov -  vždy do piatku každého týždňa do 11. 00 hod.

            V stredu 27.1.2021 sa uskutoční zasadnutie pedagogickej rady, kde bude schválené celkové hodnotenie žiakov našej školy.

            V piatok 29.1.2021 bude sprístupnené celkové hodnotenie pre žiakov a ich zákonných zástupcov v školskom informačnom systéme EduPage.

            Škola nebude zasielať  výpis hodnotenia za 1. polrok šk. roka 2020/2021 prostredníctvom obyčajných mailov, nakoľko ide o osobné údaje žiakov. Žiakom bude výpis hodnotenia doručený pri opätovnom návrate do školy.

            Pripomíname ustanovenie zákona 245/2008 Z. z. v §55 ods. 10: 

            "Tento výpis nie je verejnou listinou. Vysvedčenie za prvý polrok sa vydáva na základe žiadosti  zákonného zástupcu žiaka alebo zástupcu zariadenia."
             

            Žiadateľovi vysvedčenie  doručí škola na základe dohody doporučene poštou alebo osobne v dobe návratu žiakov do škôl.

             

            V Nitre dňa 21.1.2021                                                                        riaditeľka školy

          • Spôsob hodnotenia žiakov ZŠ v 1. polroku šk. r. 2020/21

          • Riaditeľka školy oznamuje žiakom a ich zákonným zástupcom, že v zmysle Usmernenia MŠVVaŠ SR zo dňa 09.12.2020 a po prerokovaní v pedagogickej rade dňa 13.01.2021 rozhodla o spôsobe hodnotenia žiakov základnej školy takto:


            a) predmety HUV a TSV v 1. – 9. roč. sú hodnotené slovne z dôvodu mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 ( podľa usmernenia MŠVVaŠ SR sa tieto predmety realizovali len teoretickou formou).

            b) Predmety ETV/NAV v 1.-9. ročníku: ,,absolvoval/a“

            To znamená, že podľa platného ŠkVP sú žiaci hodnotení/klasifikovaní bez zmeny, t. j.:

            •  žiaci 1. ročníka – všetky predmety hodnotené slovne,
            •  žiaci 2. – 9. ročníka – ostatné predmety (okrem TSV, HUV, ETV a NAV) klasifikované (známkou).

            Predpokladaný termín zasadnutia hodnotiacej pedagogickej rady je 27. január 2021. Klasifikácia sa v I. polroku školského roka 2020/21 uzatvára 25. januára 2021 do 13.00 hod.

            V Nitre dňa 15.1.2021                                                                                            riaditeľka školy

          • Domáca úloha pre 3.A

          • Deti z 3.A dostali počas dištančného vzdelávania domácu úlohu vytvoriť niečo zo snehu a takto sa s tým popasovali.  Zo snehu vytvorili pekné a zaujímavé objekty a aj svoju pani učiteľku. Spoznávate ju?