• Dôležitý oznam

          • Od 9. decembra 2021 do 17. decembra 2021 (vrátane) prechádzajú žiaci II. stupňa ZŠ na dištančné vzdelávanie.

            Rozhodol tak RÚVZ so sídlom v Nitre na základe dostupných informácií o zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie v okrese Nitra.

            Vyhláška:

            vyhlaska_286.pdf

            1. Informáciu o dištančnom vzdelávaní dostanú žiaci aj rodičia cez Edupage od príslušných vyučujúcich

            2. Žiaci sú automaticky odhlásení zo stravy od 9.12.2021 do 17.12.2021/vrátane/.

            Dana Rapavá, riaditeľka školy

          • Prerušenie prezenčného vyučovania v VI.A triede

          • Riaditeľka Základnej školy, Cabajská 2, Nitra oznamuje, že prerušuje prezenčné vyučovanie v VI. A triede, z dôvodu pozitivity žiaka od 2.12. 2021 do 11. 12. 2021 (vrátane).

            Žiaci tejto triedy prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Zo stravy sú odhlásení všetci žiaci danej triedy. 

            Poučenie pre osoby v karanténe:

            Poucenie_pre_osoby_v_karantene.pdf

            Oznámenie RÚVZ:

            Oznamenie_RUVZ_ZS_Cabajska_VI.A.pdf

            Dištančné vzdelávanie pokračuje podľa aktuálneho rozvrhu hodín.

            O prerušení prezenčného vzdelávania sú informovaní všetci rodičia a zamestnanci našej školy.

            Mgr. Dana Rapavá, riaditeľka školy

          • Oznámenie

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu a  na základe uznesenia vlády SR, vydania vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva a zverejnenia nového rozhodnutia ministra školstva, vydávam dodatok č. 2 k organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu, ktorý bude platiť do 18.12.2021.

            Zároveň Vám oznamujem, že všetky dôležité informácie, pokyny a oznámenia nájdete na našej stránke v sekcii COVID_19.

            Organizacia_sk.roka_2021_22_dodatok_c.2.pdf

          • Oznámenie

          • Na základe rozhodnutia RÚVZ o zákaze prevádzky v VI.A, VII.B, VIII.A a VIII.B triede pokračujú tieto triedy v dištančnom vzdelávaní do 29. 11. 2021.

            Podrobne_informacie_o_karantene_v_6A_7B_8A_8B.pdf

            Ročníky 1.- 4., V.A a VII.A sa budú vyučovať od 24.11.2021 prezenčne podľa rozvrhu. Vyučovanie bude končiť 4. vyučovacou hodinou.

            Triedy, ktoré sú v karanténe, sa budú vyučovať dištančne podľa rozvrhu štyri vyučovacie hodiny.

          • Projekt „Záložka do knihy spája školy“

          • Všetci žiaci našej školy sa zapojili do 12. ročníka česko - slovenského projektu „Záložka do knihy spája školy.“

            Pre pridelenú partnerskú školu, ktorou sa tento rok stala Základná škola s materskou školou v Zelenči, žiaci na hodinách výtvarnej výchovy zhotovovali záložky do kníh, na ktoré kreslili  ilustrácie z ich najobľúbenejších kníh. Podarilo sa im vyrobiť 220 nádherných kúskov, ktoré sú už na ceste do Zelenča a naše deti sa už nevedia dočkať záložiek, ktoré pre nich vytvorili deti z  pridelenej partnerskej školy.

          • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice.

             Dňa 25.10.2021 sme na našej škole, tak ako aj v predchádzajúcich rokoch zorganizovali niekoľko aktivít k projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice. Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu a nízku kapacitu miest v knižnici si každá trieda organizovala aktivity vo svojich triedach.

            Realizácia podujatia na prvom stupni:

            V sprievode triednej učiteľky žiaci prvých ročníkov navštívili školskú knižnicu, oboznámili sa s jej priestormi, s jej organizáciou a usporiadaním kníh.

            Použili vedomosti zo SJL o abecede, vyhľadávali jednotlivé tituly podľa zadania, prečítali ukážky z niektorých odporúčaných titulov, ktoré si následne podľa záujmu zapožičali.

            Niektoré triedy disponujú aj vlastnou malou knižnicou, ktorú si vytvorili triedni učitelia zo svojich osobných kníh a deti majú možnosť si knihy na čítanie požičať aj domov. Majú zvoleného „knihovníka“, ktorý zapisuje vypožičané knihy. V tento deň si spolu s pani učiteľkami prezerali knihy a delili ich na encyklopédie, rozprávky, básničky, knihy o prírode.

            V tento deň  niektoré triedy urobili dramatizáciu rozprávok:  O troch trpaslíkoch a princeznej, O troch grošoch a Janko a Marienka (zapojili sa striedavo všetky deti)  - deti si precvičili komunikačné a jazykové kompetencie. Na záver mali  možnosť výberu:  ilustrovať rozprávku, alebo nakresliť obľúbenú rozprávkovú postavu. 

            Pani vychovávateľky v tento deň zobrali žiakov, ktorí mali záujem zo Školského klubu do Školskej knižnice a strávili tam s nimi príjemné popoludnie čítaním kníh a rozprávaním sa o ich hrdinoch. Ilustrácie z kníh, ktoré ich oslovili zakomponovali do záložky, ktoré vyrobili pre deti z  pridelenej partnerskej školy.

        • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry
          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • v tomto školskom roku sa školské kolo a okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry realizovalo formou online testu, zadaného a vyhodnoteného centrálne celoslovenskou komisiou OSJL.

            Školské kolo súťaže sa konalo 15.10.2021 a zúčastnilo sa jej 11 žiakov z 8. a 9. ročníka, pre ktoré je OSJL určená. V školskom kole sa stalii úspešnými riešiteľmi 4 žiaci IX.A: Diana Moravčíková, Jakub Ďuriš, Natália Nina Kubicová a Vivien Bírová. S najvyšším počtom bodov postúpila do okresného kola Diana Moravčíková.

            Online test okresného kola bol otvorený 12.11. 2021 a Diana Moravčíková ho zvládla s vynikajúcim výsledkom: umiestnila sa na 4. mieste a stala sa úspešnou riešiteľkou okresného kola.

            Školské a okresné kolo súťaže zabezpečovala a žiačku na súťaž pripravila Mgr.Emília Endrodyová.

          • Informatický bobor iBobor

          • Počas minulého týždňa sa žiaci 7.A, 6.A a 5.A triedy so záujmom o informatiku zúčastnili online súťaže iBobor. Ich úlohou bolo správne vyriešiť 15 úloh s rôznou náročnosťou zameraných na kombinačné a programátorské problémy, úlohy trochu pripomínali hlavolamy.

            Najlepšie výsledky dosiahli žiaci, ktorí sa stali úspešnými riešiteľmi: Kristián Andrášik, Matej Chudý, Boris Valentíny a Karolína Kmeťová zo VI.A, Tomáš Kristiník a Ella Katarína Mancírová zo VII.A.

          • Centrum športu: korčuliarsky kurz

          • Všetci žiaci 2.A triedy a štyria žiaci 2.B triedy sa zúčastnili od 8. do 12. novembra 2021 Korčuliarskeho kurzu organizovaného SZĽH a Mestom Nitra v spolupráci s HK Nitra v Nitra Aréne.

            Žiakom sa venovali štyria profesionálni tréneri. Kurz ukončili 12. novembra 2021 Korčuliarskou olympiádou za prítomnosti rodičov a maskota Corgiho.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Centrum športu: korčuliarsky kurz.

            Pozrite si aj videá z korčuliarskeho kurzu.

        • Besedy v 6. -9. ročníku: kampaň Červené stužky
          • Besedy v 6. -9. ročníku: kampaň Červené stužky

          • Dňa 12.11.2021 uskutočnilo CPPPaP v Nitre besedy pre žiakov našej školy v rámci kampane Červené stužky. Pracovníčky Centra pedagogicko- psychologickej pomoci a prevencie pripravili pre žiakov besedy na aktuálne témy.
            Žiaci VI.A, VII.A, VII.B, VIII.A a VIII.B absolvovali besedu s názvom Prevencia HIV/AIDS. Žiaci sa oboznámili s kampaňou Červené stužky, významom 1.decembra ako Svetového dňa boja proti HIV/AIDS, s hlavnými faktami týkajúcimi sa vírusu HIV a ochorenia AIDS a spôsobe prenosu ochorenia.
            Žiaci IX.A sa zúčastnili besedy k prevencii Obchodovania s ľuďmi. Cieľom stretnutia bolo zvýšiť informovanosť a povedomie o danej problematike, vysvetliť mechanizmus a charakteristické znakyobchodovania s ľuďmi, poskytnúť užitočné rady, ako sa vyhnúť možnému zneužitiu pri práci, štúdiu či pobyte v zahraničí.

          • Informácie pre deviatakov

          • Milí deviataci,

            aktuálne informácie o podávaní prihlášok na stredné školy a o prijímacom konaní na SŠ pre školský rok 2021/22 nájdete na podstránke Pre deviatakov.

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že Jesenné prázdniny sa začínajú vo štvrtok 28. októbra 2021 a končia sa 1. novembra 2021. 

            Vyučovanie pokračuje v utorok 2. novembra 2021.

            Po Jesenných prázdninách je pri nástupe do školy potrebné predložiť Čestné vyhlásenie o bezpríznakovosti v listinnej alebo elektronickej podobe.

          • Ranný školský klub detí

          • Pozrite si krátke video z ranného Školského klubu detí. Aj takto sa ráno "prebúdzajú" a pripravujú na školský deň s pani vychovávateľkami.

          • Centrum športu v októbri 2021

          • V tonto školskom roku pokračuje projekt Centrum športu zameraný na športovú prípravu detí z 1. stupňa ZŠ. Pozrite si krátke video z tréningu.

          • Súťaž o najkrajšie tekvicové strašidlo

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            od pondelka 11.10. do piatku 15.10.2021 sa v škole bude konať tradičná súťaž o najkrajšie a najzaujímavejšie tekvicové strašidlo. Vyrobte si spolu s rodičmi svoje strašidlo a prineste ho ráno do školy. Strašidlá môžete nosiť počas celého týždňa. Vaše strašidlo dostane súťažné číslo a bude vystavené vo vestibule školy. 

          • Oznámenie

          • Dňa 4.10.2021 nadobudla účinnosť Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 250/2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest.

            Od pondelka už rúška nie sú povinné pre žiakov základných škôl. Výnimka platí len v triede počas vyučovania.

            Nosenie rúšok je aj naďalej povinné v interiéri škôl mimo uzavretého kolektívu, teda napríklad na chodbách, v jedálni či na toaletách.

            RÚVZ v Nitre aj vedenie školy nosenie rúška aj naďalej odporúča a považuje ho za účinnú súčasť prevencie proti novému koronavírusu, ako aj ďalším respiračným ochoreniam.  

            Celé znenie vyhlášky nájdete v sekcii COVID-19.

          • Poďakovanie

          • Touto cestou chceme vyjadriť poďakovanie pánovi Borisovi Mlynekovi, majiteľovi Langošovne na Klokočine pri Športovej hale za podarované farebné paletové sedenie, ktoré žiaci našej školy využívajú už od júna 2021.

            Ďakujeme.